Diğer milletlerle çok belirgin farklarımızdan birisi de mezarlıklarımızın durumu. İstabnuldaki gayrimüslim mezarlıkları ne kadar bakımlı ise bizimkiler de o kadar bakımsız. Mezarları süsleyip türbe haline getirelim demiyorm tabiki. Ama en azından yaşarken saygı duyduğumuz sevdiğimiz insanların mezarlarını bir takım olumsuzluklardan kurtaralım. Tinercilerin tiner çektiği, şarapçıların şarap içtiği mekanlar olmamalı yani.
Hemşindeki mezarlarımız da maaleef benzer durumda. Dikenli otlar kaplamış birçoğunu. Birçoğunun hatta büyük bir çoğunluğunun mezar taşları bile yok. Birkaç kuşak sonra bu mezarların kimlere ait olduğu bile bilinemeyecek sanırım. Tarihimizle, geçmişimizle bağlarımız galiba her alanda yavaş yavaş zayıflamakta ve kopmakta..
"Ölüye saygısı olmayanın diriye desaygısı olmaz"
Birde Şehit dedelerimiz var. Bu şehit dedelerimizin mezarları kimbilir nerde.
Bari isimlerini yaşatalım, bu kahraman atalrımızın adlarını gelecek kuşaklara aktaralım dedim ve herkes büyüklerine sorsun ve her aileden şehit olanları yazalım burda istedim.
ama bu konuda maalesef ilgi görmedi.
Ben tekrar bizim ailedeki şehit lerimizin isimlerini saygı ve hürmetle yazıyorum.
lütfen herkes yazsın ve bir liste oluşturalım.. Belki vefa borcumuzu azda olsa ödemiş oluruz.
Kahraman oğlu Yakup
Kahraman oğlu Mehmet
Kahraman oğlu Ömer
Hemşindeki mezarlarımız da maaleef benzer durumda. Dikenli otlar kaplamış birçoğunu. Birçoğunun hatta büyük bir çoğunluğunun mezar taşları bile yok. Birkaç kuşak sonra bu mezarların kimlere ait olduğu bile bilinemeyecek sanırım. Tarihimizle, geçmişimizle bağlarımız galiba her alanda yavaş yavaş zayıflamakta ve kopmakta..
"Ölüye saygısı olmayanın diriye desaygısı olmaz"
Birde Şehit dedelerimiz var. Bu şehit dedelerimizin mezarları kimbilir nerde.
Bari isimlerini yaşatalım, bu kahraman atalrımızın adlarını gelecek kuşaklara aktaralım dedim ve herkes büyüklerine sorsun ve her aileden şehit olanları yazalım burda istedim.
ama bu konuda maalesef ilgi görmedi.
Ben tekrar bizim ailedeki şehit lerimizin isimlerini saygı ve hürmetle yazıyorum.
lütfen herkes yazsın ve bir liste oluşturalım.. Belki vefa borcumuzu azda olsa ödemiş oluruz.
Kahraman oğlu Yakup
Kahraman oğlu Mehmet
Kahraman oğlu Ömer